Koningin zijn is leuk, maar het is in de tweede aflevering van Victoria duidelijk geworden dat dit niet altijd even gemakkelijk gaat. Ze wordt aan alle kanten tegengewerkt, maar gelukkig laat ze zich niet zonder slag of stoot afzetten.

Let op: kan spoilers bevatten!
De review over de eerste aflevering van Victoria vind je hier.

Het is duidelijk: Victoria is blij met haar positie als koningin, maar anderen willen haar troon graag hebben. Zo ook haar oom de Duke of Cumberland (Peter Firth) die roept dat ze geestelijk gezien fragiel is. Ik kan ook niet anders dan direct een hekel hebben aan deze vent. Victoria fragiel? Alles behalve!

En dat bewijst ze in deze aflevering. De koningin moet namelijk een nieuwe minister-president kiezen om het land met haar te regeren. Natuurlijk wil ze direct voor Lord Em gaan – en wij willen ook dat ze hem kiest – maar dat gaat niet zomaar. Voor haar is de keuze logisch: Lord Em is knap, aardig en lijkt behoorlijk wijs. Als tiener kun je hier natuurlijk niet tegenop, en Victoria is met haar achttien jaar bovenal nog een tiener. Maar Lord Em ziet de baan op het moment niet zitten, dus de zoektocht gaat verder.

Robert Peel (Nigel Lindsay) is een mogelijkheid, maar hij verpest het al snel. Hij wil dat Victoria haar ladies-in-waiting wat diverser maakt, door er een aantal te vervangen door dames van zijn partij. Dat moet je niet tegen onze koningin zeggen, zo blijkt, want zij wil er niets van weten. Diverse mensen proberen haar nog zo ver te krijgen, maar: “Ik ben geen stuk klei dat door iedere hand gevormd kan worden.” Victoria fragiel? Think again!

robert-peele
Robert Peele en de Duke of Wellington. Bron: ITV

Gans

Vermakelijk was met name de scène waarin Victoria naar de munten met haar gezicht kijkt. Die blijken niet helemaal in haar smaak te vallen. “Ik lijk op een gans die een kroon draagt!” De hilariteit wordt afgemaakt door Peel die binnenkomt en gevraagd wordt wat hij vindt. Het antwoord: “Als twee druppels water.” En bedankt!

Lees ook:
Inferno (2016): Regelrecht naar de hel

Ondertussen wordt er beneden geflirt met één van de dienstmeisjes, Skerrett (Nell Hudson). Chef Francatelli (Ferdinand Kingsley) heeft duidelijk een oogje op haar, maar later bedreigd hij haar ook. Het is dus niet helemaal duidelijk hoe dat zit.

Al met al weer een prachtaflevering van Victoria, ook al gebeurde er misschien niet veel. Toch zijn er wel genoeg onderwerpen op touw gezet die in de komende afleveringen vast verder gaan ontwikkelen. Zo is het nu al duidelijk dat Victoria snel moet gaan trouwen, maar de vraag is natuurlijk met wie. Als het aan ons ligt kan het niet lang genoeg duren voor de volgende aflevering verschijnt!

Victoria is nog niet op de Nederlandse televisie te bekijken, maar wel een maand lang gratis op de website van ITV

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER