Heb jij enig idee wat jouw huisdieren doen als je niet thuis bent? De makers van The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen in het Nederlands) duidelijk wel. De film volgt het verhaal van Max en Duke, die tijdens de afwezigheid van hun baasje diep in de problemen komen.

Let op: kan spoilers bevatten!

Max heeft het goed voor elkaar met zijn baasje Katie. Hij woont in een fijn huis, krijgt genoeg eten en Katie houdt van hem. Maar alles lijkt in duigen te vallen als Katie thuiskomt met een “broertje” voor Max: de gigantische hond Duke. De twee kunnen direct niet met elkaar overweg en dat zorgt voor de nodige problemen.

Die problemen bereiken een climax als ze buiten meegenomen worden door de hondenvangers. Gelukkig is daar Snowball, een konijn dat door zijn eigenaren het huis uit gezet werd. Snowball wil zijn twee vrienden bevrijden, maar neemt ook Max en Duke mee. Het konijntje blijkt echter niet zo schattig als hij er uit ziet: hij is gek en heeft een hekel aan mensen. Max en Duke hebben dat niet en slaan op de vlucht voor het moordzuchtige konijn. Dat brengt ze in Brooklyn. Verdwaalt. Hoe komen ze nu weer thuis?

Max en Duke
Max en Duke. Bron: Universal Pictures

Ondertussen zijn de vrienden van Max op zoek gegaan naar het duo. Aanvoerder Gidget, een schattige kleine hond die verliefd is op Max, leidt een team dat bestaat uit kat Chloe, de honden Mel en Buddy, havik Tiberius en kanarie Sweetpea. En ook bij hen gaat het niet van een leien dakje.

Dieren blijven dieren

De film begint direct hilarisch, door te laten zien wat dieren nu eigenlijk doen als hun baasje van huis is. De kat eet de koelkast leeg, een hond breekt het halve appartement af en een vogel doet alsof hij door de bergen vliegt met een videospel. Maar al snel worden de dieren behoorlijk menselijk. Dat geldt eigenlijk voor het gehele team, inclusief Max en Duke, behalve voor Chloe.

Lees ook:
Inferno (2016): Regelrecht naar de hel

Chloe blijft met enige regelmaat de klunzigheid behouden die alleen een kat kan hebben. Daarnaast zit ze altijd in de kleinste dozen, zoals inderdaad alleen katten doen. De honden laten echter minder van hun bekende trekjes zien, maar zijn op zichzelf ook vermakelijk.

The Secret Life of Pets
Bron: Universal Pictures

Geen Lion King

The Secret Life of Pets is geen grandioze animatiefilm als Despicable Me (van dezelfde makers). Toch is hij wel onderhoudend en regelmatig erg grappig. Ook pink je af en toe een traantje weg en zit je op het puntje van je stoel. Een cultureel hoogstandje is het niet, onderhoudend is het wel.

Grootste kritiekpunt op het verhaal zit dan ook in de opbouw er van. Zoals met vrijwel iedere film begint het goed, om slechter te worden, naar een diep dal te gaan en te eindigen in zonneschijn. Een groot cliché dus, en daarmee erg voorspelbaar. Daarnaast is de film behoorlijk oppervlakkig en gemakkelijk weer te vergeten. Maar dankzij de humor die er in zit, ook voor volwassenen, is hij toch leuk om te bekijken.

Ander minpuntje is dat het een vrijwel een kopie is van Pixar’s Toy Story, waarin we zien wat ons speelgoed doet als we weg zijn en er – jawel – een nieuweling komt die alles op zijn kop zet. Maar de film is uiteindelijk te leuk om niet te kijken, zeker voor de jongsten onder ons. Voor de ouders is het echter geen straf om mee te kijken.

Chloe
Chloe. Bron: Universal Pictures

The Secret Life of Pets (2016), met: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart en Jenny Slate. Geregisseerd door: Yarrow Cheney en Chris Renaud.
The Secret Life of Pets draait nu in de bioscoop. Er is ook een Nederlandstalige versie, genaamd Huisdiergeheimen.

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER