Wie houdt er nu niet van een romantische, koninklijke bruiloft? Wij in ieder geval wel, en dat is dan ook het hoogtepunt van deze aflevering. Helaas voor Lord Melbourne, want Victoria kiest voor Albert. Maar ook daar kunnen wij zo langzamerhand wel mee leven.

Let op: kan spoilers bevatten!
Lees ook de reviews van aflevering 1, 2, 3 en 4.

De aflevering begint helaas wat sip: Albert moet zes weken lang weg en laat Victoria dus alleen met een bruiloft om te plannen. En dat gaat niet van een leien dakje. Is de prins bijvoorbeeld wel protestants? Hoeveel zakgeld moet hij krijgen? En: welke kleur moet de jurk worden?

Ondertussen wordt Albert door zijn broer meegenomen naar een hoerenmadame om hem “klaar te maken” voor zijn huwelijksnacht. Albert weigert echter seks te hebben, maar vraagt wel om tips die hij braaf opschrijft op een vel papier. Jammer is dat we in de uiteindelijke huwelijksnacht niet zien of de tips geholpen hebben.

Natuurlijk eindigt dit allemaal goed, want Albert en Victoria trouwen inderdaad. De taart is een klein meesterwerk, waar de chef zes weken mee bezig is geweest. Het feest lijkt ietwat saai, maar misschien waren we er niet lang genoeg om er een goed gevoel bij te krijgen. Maar wat duidelijk is, is dat Albert en Victoria zielsgelukkig zijn. Mooi detail vonden wij dat de muziek van de intro gebruikt werd bij het binnenkomen van de kerk. Dat gaf ons nog even extra kippenvel.

Huwelijk tussen Albert en Victoria
Huwelijk tussen Albert en Victoria. Bron: ITV

Vaarwel Lord Melbourne

Het geheel is natuurlijk alles behalve leuk voor Lord Melbourne. Maar hij kan wel rekenen op een mooie scène waarin Victoria hem gedag zegt. De vraag is: gaan we onze Lord Em nog zien of wordt hij nu vrij snel de serie uitgeschreven?

Als de rest van de serie de snelheid van deze aflevering aanhoudt, dan is Lord Em weg voor we het doorhebben. Dat was dan ook een nadeel van de aflevering: het ging zo snel, dat je soms amper tijd kreeg om je te verwonderen of ergens van te genieten. Aan de andere kant was een hele aflevering over het voorbereiden van een huwelijk misschien wat saai geweest. Bovendien hebben we nog maar drie afleveringen te gaan. Afhankelijk van waar ze willen eindigen, is de kans aannemelijk dat de vaart er wel een beetje ingezet moet worden.

Lees ook:
Mother's Day (2016): tenenkrommend zoete romkom met af en toe een lach

Dat geeft ook direct de vraag: wanneer gaan we de eerste zwangerschap (van negen! in totaal) zien? Misschien al in een volgende aflevering? Hoe dan ook, wij kunnen niet wachten!

Victoria is nog niet op de Nederlandse televisie te zien, maar wel een maand lang gratis via ITV

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER