De Angry Birds kennen we met name van hun vreselijke woede en alle spelletjes die er van gemaakt zijn. Maar waarom zijn ze zo boos? In de film komen we er eindelijk achter. En nog op een vermakelijke manier ook.

Let op: kan spoilers bevatten!

De film draait om het dorpje waar de vogels wonen, het drietal Bomb, Red en Chuck en de mysterieuze vogel Mighty Eagle. Een deel is natuurlijk te voorspellen: de biggen komen op een bepaald moment langs, stelen de eieren en gaan er mee vandoor om ze op te eten. Bomb, Red en Chuck komen in actie en sporen hun dorpsgenoten aan om samen de eieren terug te halen.

In het spel maakt de achtergrond van de vogels natuurlijk weinig uit. Je wilt ze met name tegen de biggen aangooien en een goede score halen. Maar het verhaal over waarom deze vogels zo boos zijn, is eigenlijk best leuk. Zo blijkt dat Red in zijn jeugd gepest werd met zijn wenkbrauwen, is Chuck altijd erg snel geweest en heeft Bomb het probleem dat hij zijn explosies niet onder controle kan houden.

biggen
De Biggen. Bron: Sony

Geen hoogstandje, wel leuk

The Angry Birds Movie is geen cultureel hoogstandje, maar zeker leuk om naar te kijken. De animaties zien er prima uit en er zijn zat momenten dat je zit te lachen. Deze momenten hebben vaak te maken met Terence (een gigantisch grote, rode vogel) en Bomb, en dan vooral vanwege hun persoonlijkheden. Ook is het grappig om te ontdekken waarom ze nu eigenlijk een catapult gebruiken om te vliegen.

De muziek die er achter zat vond ik in sommige gevallen vreselijk, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Zo horen we Behind Blue Eyes van Limp Bizkit, die ik echt al te vaak gehoord hebt. Hetzelfde geldt voor I Will Survive. Daarentegen passen de nummers prima bij de film en worden ze prima uitgevoerd.

Lees ook:
Overzicht ~ In november in de bioscoop

Ook leuk voor volwassenen

Waar de film misschien op bepaalde punten wat schokkend is voor kinderen (de biggen willen de eieren eten. De eieren zijn de kinderen van de vogels), zitten er ook een aantal leuke grappen in voor volwassenen. Zo zitten er in de grot van de Mighty Eagle en in het paleis van de Biggenkoning allerlei hints naar dingen uit de echte wereld verstopt. Denk bijvoorbeeld aan een boek dat 50 Shades of Green heet en twee biggen verkleed als de tweeling uit The Shining.

Chuck
Chuck. Bron: Sony

Hetzelfde geldt voor een deel van de grappen die gemaakt worden. Zo komt zit er op een bepaald moment een vis aan Red’s achterwerk vast, waarop hij “bottom feeder” roept. Een grap die de kleintjes misschien niet begrijpen, maar wij zeker wel.

Daarmee is Angry Birds een vermakelijke film die je zeker vrolijk houdt. Het verhaal is niet ijzersterk, de karakters niet heel erg uitgediept, maar het zorgt voor een grijns op je gezicht. Een film die je misschien geen honderd keer achter elkaar kijkt, maar één die je wel een avondje laat lachen. Bovendien: na het kijken van de film is het nog leuker om het spel te spelen.

The Angry Birds Movie (2016), met: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride en Maya Rudolph. Geregisseerd door: Clay Kaytis en Fergal Reilly.
The Angry Birds Movie is in onze webshop te koop op DVD en Blu-Ray.

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER