Victoria en Albert zijn misschien getrouwd, maar dat betekent niet dat ze ook direct kinderen gaan krijgen. Tenminste, niet als het aan Victoria ligt, blijkt uit de zesde aflevering van de miniserie.

Let op: kan spoilers bevatten!
Lees ook de recensies van aflevering 1, 2, 3, 4 en 5.

Als koningin is het belangrijk om de lijn door te zetten en Victoria weet dit. Maar aan kinderen wil ze eigenlijk nog niet beginnen. In haar tijd had je dan maar weinig opties. De meest efficiënte was geen seks hebben, maar het is al snel duidelijk dat dat voor zowel Victoria als Albert geen oplossing is. Dus wat doen we dan? We vragen om hulp.

In Victoria’s geval leidt dit tot vrij hilarische scènes. Haar wordt namelijk verteld dat je zwangerschappen kunt voorkomen door tien keer op het bed te springen na de seks. Natuurlijk weten wij dat dit niet het geval is, maar toen Victoria slechts negentien jaar oud was, was seksuele voorlichting nu niet echt een standaard onderdeel van de opvoeding. Voor de mensen die nu al nieuwsgierig zijn: je kunt hier vast lezen hoeveel kinderen Victoria kreeg en hoe effectief dit “voorbehoedsmiddel” dus was.

Victoria en Albert
Victoria en Albert. Bron: ITV

Maar dat is ook het enige grappige

De rest van de aflevering is echter vrij serieus. Albert heeft er moeite mee dat hij geen eigen werkzaamheden heeft. Of beter gezegd: “Er is hier geen plek voor mij.” Albert vindt zijn plekje echter wel en spreekt voor een groot publiek over slavernij en het afschaffen daarvan.

Ondertussen staat de rest ook niet stil. Zo is Albert’s broer langzaamaan verliefd aan het worden op een van de getrouwde vriendinnen van Victoria en maakt de Duke of Sussex zich zorgen over de status van zijn vrouw, die geen blauw bloed heeft.

Meest opvallend aan deze aflevering was echter dat we Lord Melbourne niet eens vreselijk misten. Hij was de grote afwezige, maar ondergetekende realiseerde zich dat pas na de aflevering zelf. Natuurlijk is het jammer dat we onze favoriete Lord niet zien, maar zo’n grote rol speelde hij dus ook niet voor het succes van de serie. Daarmee wordt het steeds duidelijker dat Victoria staat en valt met Jenna Coleman, en gelukkig blijft het fier overeind!

Lees ook:
Westworld ~ S01E03: de herinneringen komen boven drijven

Victoria is in Nederland nog niet op televisie te zien, maar wel een maand lang gratis via ITV.

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER