Oktober staat voor de deur en dat betekent dat er weer een hoop nieuwe films in de bioscoop verschijnen. Nieuwsgierig? Wij hebben een overzicht voor je.

Pete’s Dragon

5 oktober in de bioscoop
Genre: Avontuur, familie, fantasy
Met: Robert Readford, Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard en Oona Lawrence.

De tienjarige wees Pete woont samen met zijn beste vriend Elliot in het bos. Maar Elliot is geen jongen, hij is een draak. Boswachter Grace ontdekt Pete en kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Grace vraagt zich af hoe hij al die jaren heeft overleeft, maar dan ontmoet ze zijn vriend.

Nine Lives

5 oktober in de bioscoop
Genre: Komedie, familie, fantasy
Met: Kevin Spacey, Jennifer Garner, Robbie Amell en Cheryl Hines

Altijd vervelend: je wordt wakker en blijkt in een dierenlichaam vast te zitten. Het overkomt een zakenman, die in het lichaam van de kat van zijn familie zit.

The Girl on the Train

6 oktober in de bioscoop
Genre: Mysterie, thriller
Met: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Furgeson en Luke Evans

De onlangs gescheiden Rachel is aan de drank geraakt. Dagelijks in de trein ziet ze een perfect stel in de trein zitten en ze fantaseert over hun leven. Onschuldig, tot ze op een dag dronken en onder het bloed thuiskomt.

Trolls

12 oktober in de bioscoop
Genre: Animatie, avontuur, komedie
Met: Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Justin Timberlake en James Corden

De makers van Shrek zijn terug met een nieuwe komedie genaamd Trolls. In dit verhaal ontdek je de wereld van de overmatig optimistische trollen, die constant zingen, en de pessimistische Bergens die alleen blij zijn als ze een trol hebben gegeten.

Inferno

13 oktober in de bioscoop
Genre: Mysterie, thriller
Met: Tom Hanks, Ben Foster, Felicity Jones en Irrfan Khan

Wie kan er nu geen genoeg krijgen van Dan Brown? Gelukkig hoeft dat ook niet, want de nieuwste film is deze maand in de bioscoop te zien. In het vervolg op The Davinci Code en Angels & Demons wordt Robert Langdon wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij gaat samenwerken met dokter Sienna Brooks en samen starten ze een race tegen de klok om een dodelijk wereldwijd plot te stoppen.

Lees ook:
The Blair Witch Project (1999): klassieker onder de horror's

Hell or High Water

20 oktober in de bioscoop
Genre: Misdaad, drama
Met: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine en William Sterchi

Tanner keert na dertien jaar in de gevangenis te hebben gezeten terug naar het familielandgoed waar zijn broer Toby en zijn neefjes wonen. Het ouderlijk huis dreigt echter de familie uit te gaan, vanwege geldproblemen. De oplossing? Kleine, lokale banken overvallen. Iedere keer stelen ze een klein bedrag, zodat het niet opvalt bij de FBI. Dit gaat lang goed, tot officier Hamilton zich er mee gaat bemoeien.

Genius

20 oktober in de bioscoop
Genre: Biografie, drama
Met: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman en Laura Linney

In Genius wordt het waargebeurde verhaal over de relatie tussen het literaire zwaargewicht Thomas Wolfe en de beroemde uitgever Max Perkins vertelt. Wolfe is op jonge leeftijd al succesvol, Perkins is een gerespecteerde en bekende literaire uitgever die schrijvers als Ernest Hemingway ontdekt. De twee ontmoeten elkaar en er ontstaat een tedere, maar complexe vriendschap die het leven van de beide mannen voorgoed verandert.

Jack Reacher: Never Go Back

20 oktober in de bioscoop
Genre: Actie, avontuur, misdaad
Met: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper en Sue-Lynn Ansari

Zin in een lekkere complottheorie? Dan zit je met deze film goed. Jack Reacher moet namelijk de waarheid achter een gigantisch complot van de overheid achterhalen om zijn naam te zuiveren. Reacher slaat op de vlucht voor de wet en ontdekt een mogelijk geheim uit zijn verleden dat zijn leven voorgoed kan veranderen.

Doctor Strange

27 oktober in de bioscoop
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Met: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Mad Mikkelsen en Tilda Swinton

Marvel staat niet stil en Doctor Strange bewijst dat. Met deze nieuwste release in de franchise maken ze zich op voor het laatste deel van de Avengers-serie. Doctor Strange draait – hoe kan het ook anders – om Doctor Strange, een neurochirurg die zijn carrière kapot zag gaan. Hij gaat op onderzoek uit naar het mystieke en leert magie te gebruiken. Maar dan moet hij ook de aarde beschermen tegen al het kwaad uit andere dimensies.

Lees ook:
Overzicht ~ In november in de bioscoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER