Vrijwel iedere Harry Potter-fan kent hem wel: Tom Felton. Natuurlijk kennen wij hem beter als Draco Malfoy, maar dat is een rol waar de acteur niet voor eeuwig om bekend wilt staan. Dus doet hij mee aan nieuwe project, zoals Rise of the Planet of The Apes. En daar is een nieuw project bijgekomen: The Flash!

The Flash draait om Barry Allen, “the fastest man alive”, die door een ontploffing van een particle accelerator en een blikseminslag supersnelheid kreeg. Sindsdien is de forensisch onderzoeker een superheld genaamd The Flash. In het nieuwe seizoen krijgt hij echter hulp van een nieuw karakter: Julian Albert, oftewel Tom Felton.

Zo’n nieuw karakter, daarbij hebben wij natuurlijk wat vragen. Empire Online ging met Tom Felton in gesprek, en daar kwamen wat interessante antwoorden uit. Zo weten we nu dat Julian Albert een CSI-onderzoeker is. “Hij is een forensisch expert met vergelijkbare vaardigheden als Barry, waardoor ze een andere relatie hebben dan Barry heeft met andere mensen waar hij mee werkt.”

Dat betekent overigens niet dat Felton zelf zo goed is met al die termen. “Het zijn forensische termen, bijvoorbeeld de stratum corneum….Ik heb mijn Latijnse boek er vaak bij gepakt om te zorgen dat ik dingen goed uitsprak.”

Tom Felton en Grant Gustin in The Flash
Tom Felton en Grant Gustin in The Flash. Bron: CW.

Opvallend genoeg was de terugkomst naar de wereld van special effects toch nog best vreemd voor Felton, zelfs na zijn rol in Harry Potter waar dit aan de orde van de dag was. “Eén van de eerste dingen die mij intrigeerde toen ik op de set kwam, was: hoe dit Grant (Gustin, The Flash, red.) al deze Flash-dingen? Het ziet er zo goed uit als een eindproduct, maar hoe werkt het special effects-team? En het visual effects-team? Het is bijzonder om te zien hoe we vooruit zijn gegaan sinds de eerste Harry Potter-film, toen we overal LED’jes op zetten, met stokken wezen en alles op moesten meten. Nu is het één iemand met een laptop.” Maar ondanks dat alles is Felton bijzonder blij dat hij de rol mag spelen.

Lees ook:
Komt het laatste seizoen van Sherlock er aan?

The Flash gaat op 4 oktober weer verder in de Verenigde Staten. In Nederland is The Flash te zien op Fox, maar wanneer seizoen 3 beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Wel kun je de trailer hieronder vast bekijken. En seizoen 1 van The Flash is op DVD en Blu-Ray te koop in onze webshop!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER