Hoera voor de fans van Sherlock: begin 2017 komt het vierde seizoen van de serie er aan. Toby Jones speelt dan een nieuwe schurk voor Benedict Cumberbatch’s Sherlock en Martin Freeman’s Watson. Maar Cumberbatch hint er ook op dat dit het laatste seizoen gaat worden.

In een gesprek met GQ over zijn hoofdrol in Doctor Strange die deze maand verschijnt, werd gevraagd of dit mogelijk het laatste seizoen zou worden. Het antwoord van Cumberbatch? “Het is mogelijk het einde van een tijdperk. Zo voelt het, om eerlijk te zijn. Het gaat naar een plek waar het moeilijk is om direct door te gaan.”

Maar er is nog een sprankje hoop: “We zeggen nooit nooit bij de show. Ik zou het geweldig vinden om terug te gaan en dat te blijven doen, maar in de dichtsbijzijnde toekomst hebben we allemaal dingen waar we verder mee willen. We hebben iets heel compleets gemaakt, dus ik denk dat we het gewoon aanzien. Het idee dat ik hem nooit meer zou spelen is heel erg pijnlijk.”

sherlock
Martin Freeman en Benedict Cumberbatch. Bron: BBC

Vanuit Steven Moffat, de maker en schrijver van Sherlock, hoorden we eerder dit jaar eenzelfde soort geluiden. In juli zei hij nog: “Ik weet niet hoe lang we door kunnen gaan. Ik zou ietwat verrast zijn als dit de laatste keer is dat we de show maken, maar het zou absoluut zo kunnen zijn. We hebben twee filmsterren in het programma. Zij hoefden dit niet heel lang te doen. Ik vind het geweldig dat we al zo ver zijn gekomen.”

Daarmee lijkt het inderdaad een indicatie te zijn dat seizoen vier ook de laatste is. Gelukkig voor ons moeten we nog even wachten tot het seizoen begint, wat betekent dat we nog drie afleveringen voor de boeg hebben.

Lees ook:
Schrijver van Austin Powers werkt mee aan Shrek 5
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER