Victoria komt alweer bijna op zijn einde, maar natuurlijk niet zonder een lach en een traan. In de zevende aflevering is de koningin zwanger, al is ze daar niet zo blij mee als je zou denken. Daarnaast probeert Albert er een beslissing door te duwen, waar Victoria niet van gediend is.

Let op: kan spoilers bevatten!
Lees ook de recensies van aflevering 1, 2, 3, 45 en 6.

Ben je in onze tijd geboren, dan snap je de discussie die Victoria en Albert in deze aflevering hebben bijna niet. Wat is er nu mis met een trein? Victoria lijkt er in ieder geval niet warm of koud van te worden, terwijl Albert duidelijk probeert te maken dat dit de toekomst is. Had hij beter niet kunnen doen, gezien Victoria’s antwoord: “Ik bepaal wat de toekomst is!”

Dat zet ook direct de toon voor deze aflevering. Victoria is van een jong, ietwat bang en onervaren meisje verandert in een ontzettend sterke vrouw die duidelijk weet wat ze doet, en soms nog steeds wel bang is. Haar humor en slimme plannen brengen een lach op je gezicht bij deze aflevering, ook al zijn er best moeilijke zaken gaande.

Victoria
Victoria en Albert in bed. Bron: ITV

Op reis

Zo is Victoria zwanger, waar ze niet blij mee is. En dan te bedenken dat er nog meer kinderen moeten komen, de arme meid. Haar moeder probeert behoorlijk ouderwetse gewoontes op te leggen, om te zorgen dat het kind gezond blijft. Dat betekent eigenlijk dat Victoria de hele dag op bed moet liggen en niets mag doen. “Dat past niet echt bij mij”, merkt ze zelf treffend op.

Ondertussen wil het parlement een regent hebben, mocht Victoria sterven. Natuurlijk benoemd zij direct haar man Albert, maar daar is niet iedereen blij mee. Dus gaat het stel op reis om anderen te overtuigen van haar keuze en het parlement tevreden te houden.

Lees ook:
Victoria ~ S01E06
Victoria
Albert op de trein. Bron: ITV

Schieten uit de heup

In Staffordshire gaan ze op bezoek bij Sir Piers Gifford, die niet blij is met het idee van een Duitse regent. Of beter gezegd: hij is niet blij met Albert. Mooi en hilarisch moment is dat ze een stel vogels uit de lucht gaan schieten. Gifford doet dit op de traditionele manier, en mist behoorlijk vaak. Albert brengt zichzelf dichter bij de grond, schiet vanuit zijn heup en raakt direct. Daar is Gifford niet blij mee, maar wij zeker wel.

Inmiddels weet Victoria een aantal mensen te overtuigen van haar keuze en dat doet ze met verve. Coleman speelt haar rol zoals gewoonlijk weer glansrijk, maar in deze aflevering wel met meer humor dan in de vorige. Humor die zeer welkom is. Helaas hebben we nog maar een aflevering te gaan voor Victoria op zijn einde komt. Maar wij zitten er in ieder geval vast klaar voor.

Victoria is in Nederland nog niet op televisie te zien, maar wel een maand lang gratis via ITV.

RECENSIEOVERZICHT
Score
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER