Ken je de kleine, schattige Ewok Wicket uit Star Wars VI: Return of the Jedi nog? Die werd gespeeld door een klein jongetje genaamd Warwick Davis. Diezelfde acteur zagen we later in onder meer Harry Potter en nu keert hij terug naar Star Wars voor Episode VIII, vertelt hij aan News.au.com.

Op de vraag of Warwick in de nieuwste film in de reeks (buiten Rogue One) een rol had, was het antwoord simpel: “Ja, en dat is alles wat ik kan zeggen.” Daarmee is de kans aanwezig dat onze favoriete Ewok terugkeert, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze kleine man een andere rol op zich neemt.

De acteur is in ieder geval wel blij met zijn rol in de film. “Ik ben een fan sinds 1977 toen ik als 7-jarige Star Wars: A New Hope voor het eerst zag. Ik, net als veel andere fans, had nooit gedacht dat ik zou horen dat ze nog een Star Wars-film zouden maken.” Sterker nog, voor Warwick waren deel zeven, acht en negen altijd het meest interessante deel van het verhaal. “Wat gebeurt er met de helden waar ik zo van ben gaan houden? Ik wilde weten wat ze gingen doen. Dus ik was blij om te horen dat ze nog een film gingen maken en dat ik een klein onderdeel mag zijn van het nieuwe Star Wars, dat een hele generatie heeft kennis laten maken met de film.”

Over Episode VII: The Force Awakens is Warwick dan ook erg enthousiast. “Wat we geweldig vonden aan de eerste films was dat ze zichzelf niet zo serieus namen en dat ze naar zichzelf konden kijken en konden lachen. Er waren prachtige momenten, ontroerende momenten en het zat vol met de actie. Voor mij werden alle eisen dus afgetekend, ik vond het geweldig. En ik denk dat het een goed begin is van de trilogie.”

Lees ook:
A Series of Unfortunate Events in januari als serie op Netflix

Op Star Wars Episode VIII moeten we nog even wachten, aangezien de film pas in 2017 in de bioscoop verschijnt. Dit jaar kunnen we echter wel genieten van Rogue One, die zich voor A New Hope afspeelt. De film komt op 14 december naar de bioscoop.

wicket
Warwick Davis als Wicket. Bron: Lucasfilm

LAAT EEN REACTIE ACHTER