Vijftien jaar geleden (ja, echt) genoten we van de allereerste Harry Potter-film, met daarin natuurlijk Emma Watson als Hermione (Hermelien). Maar wist je ook dat Watson in de film een nep gebit droeg? Chris Columbus vertelt erover tegenover Time Out.

Gelukkig droeg Watson niet de hele film haar neppe tanden, dit was namelijk alleen het geval bij één van de beroemdste scenes van de film. In de allerlaatste scene zien we hoe Harry, Ron en Hermione op de trein stappen terug naar huis. Voor de acteurs was dit echter de eerste scene, en ook direct het gedeelte waarin je het kunstgebit kunt zien.

“In de boeken was er een groot ding over Hermione’s tanden”, vertelt Chris Columbus, die de eerste twee films regisseerde. “Ze had een soort overbeet, dus Emma draagt neppe tanden in die scenes.”

Natuurlijk was het de bedoeling dat Emma de hele film deze tanden zou dragen, maar al snel werden ze weggelaten. “Ik realiseerde me dat ze nooit goed zou kunnen werken met deze gigantische neppe tanden in haar mond tijdens de rest van de film. Als je goed kijkt zie je wel wat neppe tanden.” Dus de vraag is: kun jij ze spotten?

Direct zin om Harry, Ron en Hermione weer te zien? De gehele Harry Potter-collectie is als box te koop op zowel Blu-Ray als DVD in onze webshop!

Lees ook:
Disney geeft live-action van Sneeuwwitje groen licht

LAAT EEN REACTIE ACHTER