Dat was het dan, de laatste aflevering van Victoria. Zoals verwacht zien we hier het laatste gedeelte van haar zwangerschap en de ergenissen die daarbij horen. De grote vraag is natuurlijk: blijft ze leven bij de bevalling? 

Let op: kan spoilers bevatten
Lees ook onze reviews van aflevering 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7.

Helaas, ook als koningin word je zwanger. Victoria merkt dat tijdens deze aflevering maar al te goed, want ze heeft inmiddels een behoorlijke buik. Meest vervelend voor Victoria is echter dat ze een overbezorgde moeder, man, oom en parlement heeft. En dan blijkt ook nog eens dat het halve land aanwezig moet zijn bij de bevalling, om er zeker van te zijn dat het echt haar kind is. Het wordt haar niet gemakkelijk gemaakt.

Victoria
Bron: ITV

Maar aflevering acht zou niet de laatste zijn als we niet wat spectaculaire ontwikkelingen zagen. Zo wordt de koningin het doelwit van een aanslag als ze buiten gaat rijden met Albert. Vervelend, maar het wordt helemaal naar als het er op lijkt dat de koning van Hannover er achter zit. En laat dat nu net Victoria’s oom zijn. Natuurlijk is deze verklaring veel te eenvoudig, maar het zorgt voor flink wat opschudding.

Ondertussen krijgt onze favoriete chef het aanbod om zijn eigen zaak te beginnen. Hij vraagt Nancy om mee te gaan, wat haar voor een moeilijke keuze zet. Blijft ze hier, met alle zekerheid die er bij hoort, of gaat ze op een nieuw avontuur?

Niet helemaal af

Hoewel de seizoen 1 van Victoria afgelopen is, zijn er nog wel wat losse eindjes. Maar interessant is dat niet alle verhalen goed aflopen, wat vaak wel het geval is bij een aflevering als deze.

Victoria
Bron: ITV

Gelukkig is er goed nieuws: het blijft niet bij een seizoen. In 2017 keert de serie weer terug, natuurlijk met Jenna Coleman als de koningin. Dan zien we hoe de kleine prinses gaat opgroeien en hoe het verhaal van Victoria verder verloopt. Een vervolg op een prachtige Britse kostuumdrama dus. Wij kunnen niet wachten.

Lees ook:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016): Tim Burton doet het weer

Victoria is in Nederland nog niet op televisie, maar wel een maand lang gratis te bekijken via ITV. Nieuwsgierig naar de rest van de serie? Al onze reviews lees je hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER