Pixar kennen we van meesterwerken als Up!Inside Out en Wall-E. Wat hebben deze films gemeen? Hoewel ze voor het overgrote deel erg grappig en vrolijk zijn, zit er vaak een donkere ondertoon in. Maar zo duister als in deze korte film hebben we Pixar nog niet eerder gezien.

De film heet Borrowed Time en is tijdelijk via het internet te kijken. De animators Lou Hamou-Lhadj en Andrew Coats maakten de video als een bijprojectje. De film gaat over niets meer dan verlies en rouw, thema’s die we eerder al kort zagen langskomen in andere Pixar-films.

“Ons doel was om iets te maken dat tegen de regel dat animatie een genre is, en dan vooral een voor kinderen”, vertelt Hamou-Lhadj. “We wilden iets maken dat wat meer volwassen was in de thematische keuzes, en tonen dat animatie een medium kan zijn om elk soort verhaal te vertellen.” Volwassen is de video zeker, maar we herkennen wel duidelijk de Pixar-stijl.

Lees ook:
Ian McKellen (Lord of the Rings, X-Men) krijgt eigen documentaire

LAAT EEN REACTIE ACHTER