Eerder deze maand kreeg de aller-allerlaatste Wolverine-film eindelijk een naam: Logan. En sindsdien gaat het snel. Er is een trailer, de schurk is onthuld en nu weten we ook waar het verhaal over gaat, schrijft Cultjer.

We wisten al dat de krachten van Logan in deze film minder betrouwbaar zijn dan ze waren, en soms zelfs helemaal niet werken. Zijn lichaam is ziek, hij drinkt meer dan ooit. Ondertussen zijn ook de krachten van Professor X onstabiel en komen er weinig mutanten meer bij.

Regisseur James Mangold heeft nu echter nog meer details naar buiten gebracht, via een eerste trailer en een interview. De film speelt zich af in de toekomst, en dan ook nog eens een erg andere toekomst. We zijn voorbij het verhaal van Days of Our Future Past en zien dat de karakters in wat “echtere” omstandigheden zijn. “Er worden vragen gesteld over ouder worden, eenzaam zijn en waar je thuis hoort”, aldus Mangold. “We hebben de karakters in actie gezien, terwijl ze het universum redden. Maar wat gebeurt er als je met pensioen gaat en die carrière voorbij is?”

Dat betekent dat we dus een geheel nieuwe film zien. Bijzonder is dat we voor het eerst littekens op het lijf van Logan zien. Dat is een bewuste keuze geweest van Mangold: “We vroegen ons af of Logans genezing ook zonder littekens gaat.” Het antwoord is duidelijk nee, maar dat past mooi in de thema’s van het ouder worden en uiteindelijk sterven.

Nieuwe Wolverine?

x-23Interessant is dat we in de trailer ook direct een nieuw personage zien. Een personage dat de rol van Wolverine nog wel eens over kan nemen. We zien een meisje en horen Xavier zeggen: “Ze lijkt op je Logan. Ze is hetzelfde als jij.” Dit kan een verwijzing zijn naar X-23, oftewel Laura Kinney. Deze dame zit in de stripboeken van Marvel en is een vrouwelijke kloon-dochter van Logan. Net als Wolverine kan ze zichzelf genezen, is ze buitengewoon sterk, heeft ze optimale zintuigen, is ze erg snel én heeft ze klauwen van adamantium in haar handen en voeten.

Lees ook:
Deadpool 2 heeft mogelijk nieuwe regisseur

In de stripboeken verdwijnt Wolverine op een bepaald punt ook en wordt zijn naam en kostuum overgenomen door X-23. Dit gebeurde in 2015 (ter voorbereiding van het vertrek van Hugh Jackman?) en kan dus prima doorgevoerd worden in deze film. De vraag is dus: is dit meisje dat we in de trailer zien X-23? En zo ja, betekent dit dat zij verder gaat met het verhaal van Wolverine in de X-Men-serie? Hoewel sommigen hier misschien niet blij mee zullen zijn, is de keuze in ieder geval beter dan het direct vervangen van Hugh Jackman. Want Hugh Jackman is Wolverine.

Logan verschijnt op 2 maart 2017 in de bioscoop.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER