Maandag is het Halloween, de ideale dag om te griezelen. Dat kun je doen met een geweldig kostuum, heerlijke muziek en natuurlijk ook met een griezelige horrorfilm. Geen idee wat je gaat kijken? Wij verzamelden de vijf beste horrofilms voor je.

It

Als je bang bent voor clowns raden we je aan om deze film vooral niet te kijken. Maar ben je niet bang voor deze geschminkte mensen, dan zul je na het kijken van deze film toch wat zenuwachtiger zijn als je er een tegenkomt. It gaat namelijk over Pennywise, een soort demon die leeft op de angst van kinderen. Zo laat hij gootstenen volstromen met bloed en ballonnen op de meest vreemde momenten verschijnen. Bijkomend probleem: hij vermoord de kinderen ook.

Een groep buitenbeentjes worden in 1960 het slachtoffer van de clown, maar overleven het en verslaan het monster. Maar dertig jaar later keert Pennywise terug en moeten de kinderen – nu volwassen – hem opnieuw verslaan.

It is in onze webshop te koop op DVD en Blu-Ray!

The Blair Witch Project

The Blair Witch Project is een klassieker in zijn genre. Deze film speelt zich af in 1994 en volgt Heather, Michael en Joshua terwijl ze een documentaire maken over de legende van de Blair Witch. In de bossen waar ze onderzoek doen blijkt het echter meer dan een legende te zijn. Het drietal vindt bundeltjes met takken, rare figuurtjes en horen ’s nachts raren geluiden. Is het een grap van de inwoners of bestaat de Blair Witch toch?

Leuk bij The Blair Witch Project is dat er perfect ingespeeld wordt op onze natuurlijke angst voor het donker, vreemde geluiden en gevaarlijke dieren. Misschien zie je weinig van een daadwerkelijk monster, maar je zit gegarandeerd een avond te griezelen op de bank.

Lees ook onze review van The Blair Witch Project. De DVD is te koop in onze webshop!

Lights Out

In Lights Out zien we hoe een bovennatuurlijk wezen in de schaduw een man genaamd Paul vermoord. Zijn zoon, Martin, wordt opgeschrikt door hetzelfde wezen. Maar op dat moment ziet Martin ook hoe zijn moeder, Sophie, tegen een denkbeeldige vriendin genaamd Diana praat. Diana zit toevallig ook in die schaduw. Martin slaapt die nacht niet meer.

Lees ook:
Johnny Depp doet mee aan Fantastic Beasts 2

Martin’s stiefzus Rebecca besluit voor Martin te zorgen. Ook zij had last van ervaringen met Diana. Maar ze hoopte dat toen ze haar ouderlijk huis verliet, de angsten ook zouden verdwijnen. Als kind wist Rebecca namelijk niet zeker wat wel en niet echt was als de lichten uitgingen. Maar dan ontdekken ze een angstaanjagende onthulling over hun verleden. Hun levens blijken in gevaar te zijn. Tenminste, zodra de lichten uitgaan.

Lights Out is in onze webshop te koop op DVD en Blu-Ray!

Crimson Peak

Edith Cushing is een jonge schrijfster, maar wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander. Ze groeit echter op in de Victoriaanse tijd, waarin verwacht wordt dat ze trouwt met een respectabele man. Uiteindelijk gaat haar voorkeur uit naar de vreemde Thomas Sharpe. Na het overlijden van haar vader gaat Edith bij hem en zijn zus Lucille wonen. Maar al snel realiseert ze zich dat niet alles is wat het lijkt.

Meest interessant aan deze film is dat het hier niet gaat om alles zo smerig mogelijk neerzetten. Nee, Crimson Peak wil je vooral op het puntje van je stoel houden. En dat lukt ze prima met een angstaanjagend verhaal. Daarnaast heeft de film ook nog eens een sterrencast met onder meer Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) en Tom Hiddleston (Thor, The Avengers).

Crimson Peak is in onze webshop te koop op Blu-Ray en DVD!

The Exorcist

Nog een klassieker in zijn genre. Toen The Exorcist in de bioscoop verscheen, liepen mensen zelfs weg omdat ze de gore niet aankonden. Gelukkig zijn onze magen en geesten de afgelopen jaren veel sterker geworden en kunnen we het wel aan. Maar dat maakt het verhaal niet minder boeiend.

The Exorcist gaat over een actrice die tijdelijk in Washington D.C. zit. Maar terwijl ze naar is, ziet ze hoe haar 12-jarige dochter gigantisch veranderd. Niet alleen haar gedrag wordt vreemd, ook haar uiterlijk wordt anders. Een jonge priester bij een Universiteit begint ondertussen te twijfelen aan zijn geloof, terwijl hij probeert om te gaan met de dodelijke ziekte van zijn moeder. Maar de priester heeft geen keuze als hij het 12-jarige meisje ontmoet. Hij besluit de strijd aan te gaan met de demon die in haar woont.

Lees ook:
X-Men: Apocalypse (2016): de slechtse X-Men-film tot nu toe

The Exorcist is in onze webshop te koop op DVD en Blu-Ray!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER