Nog twee maanden te gaan in dit jaar en dat betekent nog twee maanden aan bioscoopplezier! In november komen er weer tal van films uit, waardoor je het liefst iedere week naar de bioscoop rent. Nieuwsgierig? Wij hebben een overzicht voor je.

The Accountant

3 november in de bioscoop
Genre: Actie, misdaad, drama
Met: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons en John Lithgow

Als kind blijkt Christian Wolff al een wiskundig genie. Hij groeit op tot een man die meer met cijfers heeft dan met mensen en dat houdt hij graag zou. Zijn kennis zet hij in voor grote malafide organisaties om hun cijfers te manipuleren. Maar dat gaat niet voor eeuwig goed: de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën komt snel dichterbij. Wolff besluit een “normale” baan te nemen om hen af te leiden. Hij gaat de boeken controleren bij een robotfirma. Maar ook hier blijkt niet alles te kloppen.

Snowden

10 november in de bioscoop
Genre: Biografie, drama, thriller
Met: Joseph-Gorden Levitt, Nicolas Cage, Shailene Woodley en Scott Eastwood

Snowden vertelt het verhaal van Edward Snowden, een van de bekendste klokkenluiders ter wereld. Hij werkte ooit bij de CIA en NSA, en in juni 2013 lekte hij informatie over een reeks spionageactiviteiten door de NSA. The Washington Post en The Guardian publiceerden dit. De FBI vaardigde echter een arrestatiebevel uit wegens spionage. Snowden bevindt zich sindsdien in Rusland.

Arrival

10 november in de bioscoop
Genre: Drama, myserie, sci-fi
Met: Jeremy Renner, Amy Adams, Forest Withaker en Michael Stuhlbarg

Het is gebeurd: buitenaardse wezens zijn op onze planeet aangekomen. Een taalkundige wordt door de Amerikaanse overheid in dienst genomen om de berichten van de aliens te ontcijferen. Ze begint, maar krijgt te maken met een aantal flashbacks. Deze blijken de sleutel te zijn tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het bezoek van de aliens.

Lees ook:
The Angry Birds Movie (2016): eindelijk weten we waarom ze zo boos zijn

Fantastic Beasts and Where to Find Them

16 november in de bioscoop
Genre: Avontuur, familie, fantasy
Met: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell en Gemma Chan

Eindelijk gaan we verder in de magische wereld van J.K. Rowling! In deze film volgen we de avonturen van Newt Scamander in New York. Daar zit een geheime gemeenschap van heksen en tovenaars, zeventig jaar voor Harry Potter überhaupt op Hogwards zit. Maar natuurlijk gaat er iets fout: Newt heeft een koffer bij zich met allerlei bijzondere beesten. De koffer gaat open, de beesten ontsnappen. Dus zit er maar een ding op: achter ze aan!

Moana

30 november in de bioscoop
Genre: Animatie, avontuur, komedie
Met: Dwayne Johnson, Jemaine Clement, Alan Tudyk en Auli’i Cravalho

Moana is een geboren navigator en gaat op zoek naar een legendarisch eiland. Hierbij werkt ze samen met haar grote held: de halfgod Maui. Net als in iedere andere Disney-film is dit natuurlijk geen gewone reis. Nee, het wordt een trip vol actie dwars door de open oceaan, waarbij het duo zeedieren, onderwaterwerelden en oude folklore tegenkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER