HBO maakte onlangs bekend dat ze op 31 december stoppen met hun zelfstandige activiteiten in Nederland. Direct daarna liet Ziggo weten dat ze de uitzendrechten van alle HBO-content hadden opgekocht. En nu weten we eindelijk hoe we die content in 2017 kunnen blijven kijken, schrijft TotaalTV.

Alles van HBO – zowel wat al bestaat en wat er nog moet komen – komt in het abonnement Movies & Series XL van Ziggo, wat het huidige TV Royaal-abonnement is. Dit betekent dat als je klant bent bij Ziggo en dit abonnement hebt, je volgend jaar dus gewoon weer (legaal) Game of Thrones kunt kijken. Als je al een TV Royaal-abonnement hebt, dan wordt deze automatisch omgezet.

Overigens komt er meer dan alleen maar HBO-content in het pakket terecht. Ook zit er MyPrime in, waarmee je onbeperkt en gratis ruim duizend series en films kunt kijken. Wel wordt het abonnement vanaf januari twee euro duurder per maand. Daarentegen is dit wel goedkoper dan HBO nu is: Ziggo vraagt om 11,95 euro, tegenover de vijftien euro van HBO.

On demand

Verwacht niet dat je Game of Thrones, Westworlen andere films en series op een bepaald tijdstip kunt gaan kijken. Ziggo gaat er een on demand-platform van maken, zodat je zelf bepaalt wanneer je wat ziet. Hier heb je wel een interactieve tv-decoder voor nodig.

Daarnaast zal het aanbod wat gaan veranderen. Niet alles wat HBO uitzendt is namelijk van de zender zelf. Ziggo heeft alleen de rechten voor HBO’s eigen content, dus dat is ook alles wat je gaat zien. Voordeel is wel dat er meer volledige seizoenen van de series beschikbaar worden, zodat je verder terug kunt kijken.

Allemaal naar Ziggo?

Het grootste nadeel van dit systeem is natuurlijk dat je naar Ziggo moet overstappen, wil je je favoriete HBO-series (legaal) blijven kijken. En dat is misschien niet iets wat iedereen wil. Ziggo pakt het zo wel slim aan, want nu hebben ze een monopolie op een paar van de populairste films en series. Het zal ze dus zeker extra klanten opleveren, maar of we nu echt blij moeten worden van deze constructie, is de vraag.

Lees ook:
Harry Potter-feitje: Emma Watson droeg neppe tanden in de eerste film

LAAT EEN REACTIE ACHTER