We vertelden het je vorige week al: Johnny Depp speelt een grote rol in het vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them. Maar toen was officieel nog niet bekend welke rol hij precies op zich zou nemen. Nu wel, namelijk die van Grindelwald, schrijft The Leaky Cauldron.

Regisseur David Yates vertelde in een interview dat Depp inderdaad deze rol op zich neemt. “Het hele principe van het casten van de film, was dat we de beste acteur wilden hebben. De meest inspirerende, interessante en meest passende keuze moesten maken voor dat personage. En terwijl we nadachten over Grindelwald, vroegen we ons af ‘Wie kan deze rol een interessante richting op nemen?’”, aldus Yates.

En dat bleek dus Depp te zijn. “Johnny Depp is een echte kunstenaar. Hij heeft meerdere personages gecreëerd die zich een plek verworven hebben in onze popcultuur. Hij is echt een briljant, briljant acteur. We kijken ernaar uit om te zien wat hij kan doen met deze man, met dit personage.”

Grindelwald is de voorloper van Voldemort en volgens veel fans gevaarlijker dan Harry Potter’s aardvijand. Leuk feitje: Dumbledore was verliefd op deze man, zo vertelde J.K. Rowling eerder al eens op Twitter. Daarmee gaat Depp misschien niet alleen de vreemdste tovenaar uit het universum neerzetten, maar zien we ook een erg interessante romantische relatie voor ons.

Dumbledore en Johnny Depp
Ware liefde?
Lees ook:
Sonic the Hedgehog-film krijgt hulp van Deadpool-regisseur

LAAT EEN REACTIE ACHTER